این محصول میتسوبیشی بهحدی موفق ظاهر شد که از سال ۱۹۷۳ تا ۲۰۲۴ میلادی روی خطتولید این کمپانی صاحبنام ژاپنی حضور داشت. ۱۰ نسل از لنسر تولید و راهی بازار شد .
طراحی جسورانهای که کسلکننده نمیشود
سال ۲۰۰۷ میلادی بود که کمپانی میتسوبیشی در نمایشگاه بینالمللی خودرو آمریکای شمالی از نسل نهم لنسر رونمایی کرد. این خودرو که در آن زمان مبتنی بر اِلِمانهای زبان جدید طراحی میتسوبیشی بود، کاراکتر بسیار جذاب و جسورانهای داشت. لنسر نسل نهم بهحدی موفق ظاهر شد که در سال ۲۰۱۵ میلادی، دچار فیسلیفت شد. خوشبختانه در بازار خودرو کشورمان شاهد دو نسخه قبل و بعد از فیسلیفت هستیم.
در ادامه میتسوبیشی لنسر ۲۰۱۷ فیسلیفت را معرفی میکنیم. با نگاهی به پروفیل این سدان اسپرت خانوادگی سامورایی شاهد استفاده از خط تیز افقی روی بدنه آن هستیم.
همچنین مجموعهای از سطوح تخت، پوزه نسبتا کشیده، پشت کوتاه، ستون C زاویهدار و رینگهای ۱۸ اینچی این خودرو را اسپرت و هیجانانگیز جلوه میدهند. در نمای جلو، چراغهای کشیده و گرافیک داخل کاسهچراغ دستخوش تغییراتی قرار گرفته است. خطوط تیز روی کاپوت و جلوپنجره ذوزنقهایشکل بهسبک میتسوبیشی (که در نسخههای فیسلیفتشده حالت دوتکه دارد) نیز چهره جسورانه و جوانپسندی را بهنمایش میگذارد.
همچنین در نمای عقب شاهد سبک زیبای طراحی ژاپنی هستیم. چراغهای نسبتا کشیده با سه بخش گرد و حجمپردازی روی درِ صندوق (هانچ)، نمای زیبا و جذابی به لنسر بخشیده است. نصب اسپویلر بزرگ، دیفیوزر و سر اگزوز کروم نیز چاشنی هیجان را در این سدان دوچندان میکند. آنچه میتسوبیشی لنسر را متمایز میسازد، طراحی اسپرت و کیفیت ساخت بالای این خودرو است.
فضای داخلی ساده ولی پرهیجان!
با قرارگیری پشت فرمان لنسر ۲۰۱۷ شاهد سبک طراحی بسیار جذابی هستیم. کلیت داشبورد این خودرو ساده و مینیمال بوده که با اِلِمانهای مدرن زبان جدید طراحی میتسوبیشی در آن زمان هماهنگ بوده است. نمایشگر ۷ اینچی افقی در بخش میانی داشبورد و در میان دو دریچه مستطیلشکل عمودی تهویهمطبوع جلبتوجه میکند.
همچنین طراحی نمایشگر ۴.۳ اینچی در میان دو سیلندر کلاستر، ترکیبی آنالوگ-دیجیتال را برای مجموعه پشت آمپر بهوجود آورده که بسیار جذاب و مدرن است. طراحی دکمههای روتاری تنظیمات سیستم تهویهمطبوع نیز با چیدمان ساده و مینیمال لنسر بهخوبی هماهنگ است و فضای جذابی را در اختیار سرنشینان قرار میدهد. ناگفته نماند که فلسفه طراحی کابین لنسر ۲۰۱۷ بر پایه و اساس ویژگی اسپرت است.
دکوراتیو طرح فیبرکربنی یا مشکی پیانویی، طراحی غربیلکفرمان سهشاخه خوشدست میتسوبیشی، طراحی دو پدال شیفتر آلومینیومی در پشت غربیلکفرمان، دستهدنده اسپرت و صندلیهای ارگونومیک بهمنظور ایجاد هیجان بیشتر در زمان رانندگی با لنسر در نظر گرفته شده است.
اگرچه از پلاستیک سخت در برخی از قسمتهای داشبورد استفاده شده، اما بهدلیل دقت در مونتاژ و کیفیت مواد بهکار رفته، کابین این خودرو یک سر و گردن از تمام رقبای کرهای و چند سر و گردن از سدانهای چینی بالاتر است.
همچنین طراحی ستون A زاویهدار بههمراه سقف سانروف جلوه جذاب و زیبایی بهکابین لنسر میبخشد. درعین حال عایقبندی صدا و حرارت در این سدان اسپرت جسور سامورایی نسبت بهرقبای کرهای آن بسیار مناسب است.
همچنین بهلطف طول ۴۵۷۰ میلیمتری، فاصله محوری ۲۶۳۵ میلیمتری، عرض ۱۷۶۰ میلیمتری و قامت ۱۴۹۰ میلیمتری، فضای راحت و جاداری در اختیار سرنشینان عقب قرار دارد.
سطح امکانات ایمنی و رفاهی سامورایی جسور
متیسوبیشی لنسر ۲۰۱۷ با موتور ۱.۸ لیتری دارای بالاترین سطح امکانات رفاهی و ایمنی در زمان عرضه خود بود. بر این اساس از مهمترین آپشنهای این سدان جسور سامورایی میتوان به ۷ ایربگ (دارای یک ایربگ زانویی برای راننده که نسبت به رقبا یک سر و گردن بالاتر است)، سیستم چهارچرخدیسکی خنکشونده با کنترل الکترونیکی، ترمز ضدقفل ABS، کنترل فعال پایداری ASC، کنترل کشش TCS، سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD، ترمز کمکی BA، سقف سانروف برقی، سیستم تهویهمطبوع اتوماتیک، آینه میانی الکتروکرومیک، برفپاکن مجهز بهسنسور باران، سنسور دندهعقب و دوربین دید عقب، کروزکنترل تطبیقی، غربیلکفرمان دارای روکش چرمی، تنظیم آینههای جانبی بهصورت برقی با قابلیت تاشوندگی و دارای گرمکن، گرمکن شیشه عقب با تایمر، دستگیرههای داخلی با دکوراتیو کروم، چراغهای جلو زنون و دارای سیستم گردش اتوماتیک چراغهای جلو AFS، تنظیم اتوماتیک ارتفاع نور چراغهای جلو، سیستم ورود بدون کلید (کیلس)، سیستم شوینده چراغهای جلو، روشن و خاموش شدن چراغهای جلو متناسب با نور محیط (سنسور نور)، صندلیهای جلو دارای گرمکن، کنسول میانی برای سرنشین جلو و راننده، دارای روکش چرمی، سیستم صوتی حرفهای Rockford Fosgate دارای ۹ بلندگو و سابووفر و کنترل سیستم صوتی روی غربیلکفرمان اشاره کرد.
صدایِ موتور پرتوان
میتسوبیشی لنسرهای وارداتی بهکشورمان در دو نسخه ۱۶۰۰ سیسی اتمسفریک و ۱۸۰۰ سیسی اتمسفریک عرضه شدند. البته مدل ۲۰۱۷ این سدان جسور سامورایی در این مطلب بررسی میشود. زیر چهره جسورانه این سامورایی خوشنام، یک موتور ۴ سیلندر خطی بهحجم ۱۷۹۸ سیسی اتمسفریک جا خوش کرده است.
این موتور موسوم به ۴B۱۰ است که بهلطف پارامترهای فنی مانند طراحی ۴ سوپاپ بهازای هر سیلندر (درمجموع ۱۶ سوپاپ)، مکانیزم دو میلسوپاپرو DOHC، سیستم تایمینگ متغیر هوشمند سوپاپها بهسبک میتسوبیشی MIVEC، سیستم هوشمند جرقهزنی مستقیم (کویل پنسیل)، کاهش محفظه احتراق برای بالا بردن نسبت تراکم و رسیدن بهعدد ۱۰.۵ بهیک، سیستم پاشش سوخت ECI-MULTI و قطر پیستون ۸۶ میلیمتری و کورس پیستون ۷۷.۴ میلیمتری، توان و گشتاور بالایی تولید میکند.
بر این اساس و با در نظر گرفتن استفاده از سوخت با اکتان ۹۲ موتور ۴B۱۰ میتسوبیشی لنسر میتواند حداکثر ۱۴۳ اسببخار قدرت را در ۶ هزار آرپیام (دور در دقیقه) و حداکثر ۱۷۲ نیوتونمتر گشتاور را در ۴۲۵۰ آرپیام فراهم آورد. هرچند با استفاده از سوخت بنزین با اکتان ۸۹ این قدرت به ۱۳۵ اسببخار در دور ۵۳۰۰ آرپیام (دور در دقیقه) و حداکثر گشتاور به ۱۶۵ نیوتونمتر در دور ۳۸۰۰ آرپیام میرسد.
با در نظر گرفتن شرایط سوختی کشور، خرابی و استهلاک بالایی برای این موتور ایجاد نمیشود؛ زیرا کیفیت قطعات این خودرو در سطح بالایی قرار دارد و ساختار پیشرانه نیز اتمسفریک است. با در نظر گرفتن کارکرد سالانه ۲۰ هزار کیلومتر، تعویض بهموقع روغنموتور و استفاده از روغنموتور باکیفیت، این موتور حداکثر تا ۳۰۰ هزار کیلومتر باکیفیت و کماستهلاک خواهد بود. از سوی دیگر گیربکس CVT میتسوبیشی وظیفه انتقال قدرت و گشتاور بهچرخهای جلو را برعهده دارد.
با در نظر گرفتن ساختار CVT این گیربکس، تعویض دنده بسیار بهموقع و بدون ضربه بوده که کیفیت رانندگی را ارتقا میبخشد. گیربکس CVT میتسوبیشی لنسر ۲۰۱۷ دارای ساختار جدیدی است که بهلطف این مهم و نگهداری صحیح، حداکثر تا ۱۵۰ هزار کیلومتر کماستهلاک خواهد بود. همین ویژگیها سبب شده است لنسر در اولویت خرید یک سدان اسپرت قرار گیرد.
سواری نرم، هندلینگ قابل قبول
میتسوبیشی لنسر ۲۰۱۷ در محور جلو دارای سیستم تعلیق مکفرسون با طبقهای دوبل بهینهسازیشده و در محور عقب دارای سیستم مولتیلینک با طبقهای دوبل بهینهسازی شده است که سواری باکیفیتی را به ارمغان میآورد. همچنین تایرهای ۴۵/۲۱۵ با رینگهای ۱۸ اینچی آلومینیومی نیز در بالا بردن کیفیت سواری اثرگذار است. از سوی دیگر بهلطف توزیع وزن مناسب میان محورهای جلو و عقب خودرو کمی بهسمت کمفرمانی تمایل دارد که بهلطف ساختار فرمان برقی عملکرد آن اصلاح میشود.